Çocukluğumuzun en heyecan verici şeylerinden birisiydi şüphesiz. Elli kuruşa bir dondurma alırdık ve bitiminde cubuktaki "bedava" yazısını görünce mutluluktan havalara uçardık.
dondurma çubuklarında bedava yazısını görmek
çiçekliden çıkıyor beyler çilekli alın en alttan seçin kesin çıkıcak diyip aldıktan sonra çıkmaması hayal kırıklığı ama bi hayat tecrübesi olarak da anlaşılabilir.
evet güzel oluyordu. ama işte bi ara ben götürdüğümde amcalar diyoduki bizden mi aldın bu dondurmayı ona göre veriyorlardı. bazısı vermiyodu öyle bedava yazısı gördün getirdin yok. ondan aldıysan onu ona göre.
Aldığın dondurmanın çubuğundan o kazandınız yazısını görmek küçük büyük herkesi mutlu eden bir olaydı.
çocukluğumun en mutlu anlarından biridir. sanki hazine bulmuş gibi sevinirdik. keşke yine o kadar kolay olsa mutluluk.
heleki cocukluğunda yokluk çeken bir çocuğun anılarından silinmeyen en güzel zamanlardır..yoklukta emek harcamadan bir şeyi elde etmek kadar güzel bişey yoktur..insanın kendini şanslı var oldğunun kanıtı özel olduğunun kanıtı misali..evet ben varım ve ben özelim hissi uyandırıyor..insanın dünyaya bakış açsıını büyük orandan değiştiridi zamanlarıdır çocukluğu..cocukluğumu özledim..bir daha galirsem yinede aynı şekilde aynı şartlarda büyümek isterim yokluk ile varlık arasında büyüdüm..ne mutlu bana cok güzeldi..çocuklara güzel anılar yaşatın ömür boyu untulmaz iyilikler barındırıyor..siz unutursunuz..çocuklar unutmaz..muhabbetle.
eskiden biz de çok sevinirdik aldığımız dondurmalarda bedava yazısını görünce ve hemen bakkal amcadan bir tane daha dondurma alıp yerdik ve çok da güzel olurdu bedavadan bir tane daha dondurma yemek.
Çocukken dondurmadan bedava yazısını görmek kadar mutluluk veren bir şey yoktu. Bedava yazısını buldukça bakkal sinir olur dururdu
Benim çoğu zaman göremediğim şey. Hayatım boyunca ya bir kere yada iki kere görmüşümdür çünkü çoğu zaman şanssızım.